Refik Yılmaz; İnsan gibi yolculuk yapılmalı

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik 73 nolu Otobüsçüler ve Minibüsçüler Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi yönetimini makamında ağırladı. Geçtiğimiz hafta yapılan kongrede üyelerden güvenoyu alarak yeniden seçilen Ersel Dalgın ve yönetimini Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Belediye Meclis üyeleri Fehmi Aslan, Emir Kantur ve Turgut Durmuş ile birlikte karşılayan Refik Yılmaz, Gemlik Bursa arası yolcu taşıma konusunda uyarılarda bulundu. “Siz kazanırken, bize kaybettirmeyin” diye konuşan Refik Yılmaz, yeni yönetimin işkence haline gelen Bursa yolcu taşıma sorununu ivedilikle çözmesini istedi.

Gemlik Şehir içi ve Gemlik Bursa arsı hatlardaki ulaşım sorunlarına dikkat çeken ve çarpıcı mesajlar veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Komisyonlar, puanlar yüksekti, düşürdük. Bayanların hepsi bizim annemiz ve kardeşlerimizdir. Şu anki ulaşım haliyle annelerimizi, kız kardeşlerimizi, eşlerimizi yolculuk yaptırabilir miyiz? İnsan gibi yolculuk yapılmalı. İnsan odaklı bir belediyeyiz. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Niye insanlara hiçbir vebalimiz yokken küfür ettirelim, hakaret ettirelim? Sizler kazanırken bizlere kaybettirmeyin. Yeni yönetim bu işi ciddi olarak ele alsın. Komisyonlar, puanlar düşmesine rağmen halen zarar ediyorsanız, siz bırakın belediye yapsın, belediye zarar etsin. Artık ulaşım konusunda şikâyetler istemiyoruz” dedi.

Yeni yönetime başarı dileklerini de ileten Refik Yılmaz, alternatif yollar açarak, şehir içi trafiğine de belediye olarak çözüm ürettiklerini hatırlattı. Gemlik Park meydanından, Bursa hariç otobüslerin 3 Haziran tarihinden itibaren terminale taşınacağını kaydeden Refik Yılmaz, “İlçeye meydan kazandırırken, o meydanın otobüs çöplüğüne dönüşmesi olmazdı. Ring seferleriyle bölgeyi rahatlatalım. Aksaklıklar olursa, onları da birlikte çözelim” diye konuştu.

Kooperatif Başkanı Ersel Dalgın’da 65 yaş üstü yolcu taşıma konusunda Kaymakamlık, Valilik ve BURULAŞ ile görüşmeler yapacaklarını, Gemlik Bursa arası yolcu taşıma için 63 kişilik yeni 9 otobüs siparişi verdiklerini belirterek, kooperatif olarak sorunlara acil çözüm bulma konusundaki hassasiyetlerini ifade etti. Sorunların ivedilikle çözümü konusunda uzlaşan taraflar, toplantı sonrasında hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

casibom giriş