ZİRAAT ODASI TEMELİ ATILDI

Gemlik Belediyesi, Tarımın ve Çiftçinin Yanında:

“ZİRAAT ODASI BİNASI TEMELİ ATILDI”

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan 396 bin 900 lira ihale bedelli Ziraat Odası’nın temeli düzenlenen törenle ve dualarla atıldı. Orhangazi Caddesi sonunda, Ak Şemsettin Camii ile yapımı süren İlçe Tarım Müdürlüğü yeni binası arasında yapılan yeni Ziraat Odası binası 750 metrekare alan üzerine inşa edilecek. 2 katlı hizmet binası 428 metrekare alan üzerine yapılacak. Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan Ziraat Odası Binası temel atma törenine Ak Parti Bursa Milletvekilleri Zekeriya Birkan ve İsmail Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı ve Kadir Erol’da katıldı. Jandarma Bölük Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Müftü vekili Muharrem Dutar ile birlikte, belediye daire müdür ve amirleriyle, çok sayıda davetli ve mahalle halkının da katıldığı temel atma töreni Kuran tilaveti ile başladı.

Törende Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası yöneticileri ve muhtarlar da yer aldılar. Açış konuşmasını yapan Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, Gemlik Belediyesi’nin bu büyük yatırımının kısa sürede üretime döneceğini söyledi. Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a teşekkür eden Ali Çelik, Türkiye ve Dünya tarım istatistikleri konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dünyada 10 milyar hektar, Türkiye’de 10 milyon dekar ekilebilir, biçilebilir, üretime dönük tarım arazisi bulunduğunu, buna karşın Türkiye’nin son 20 yılda 6 milyon hektar araziyi kaybettiğini ifade eden Ali Çelik, Türkiye’de meyvenin yüzde 25’inin, sebzenin de yüzde 35’inin daha tarlada iken telef olduğunu anlattı. Gemlik’in Zeytinin başkenti olduğunu, zeytinin marka değer olduğunu bir kez daha vurgulayan Ali Çelik, Türkiye’nin tarım ihraç etmesine katkı koymak adına bu yatırımın dikkat çekici olduğunu söyledi. Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, Türkiye’nin gelecekteki şansının da tarım olduğunu bildirerek, tarım ihracatının önemine de değindi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, Ziraat odası ile ilgili teknik bilgi vererek, ilçenin yatırım anlamında altın çağı yaşadığını vurguladı. 2017 yılının yatırım ve atılım yılı olduğuna dikkat çeken Refik Yılmaz, “6 yıl önce hesapları haciz edilmiş, hesapları bloke olmuş, esnafa borçlu, çalışanına maaş ödeyemez haldeki bir belediye teslim almıştık. Bugün 100 konutluk yatırım yapabilir hale geldik. Sadece Gemlik Belediyesi’nin alt yapı ve üst yapı yatırımlarını değil, kurum ve kuruluşlarımızın binalarını da yeniler hale geldik. Çok şükür bu yatırımlarımız devam edecek” dedi. Ziraat Odası binasının yapılacağı bölgenin tarım bölgesi olacağını da anlatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Marmarabirlik’in bölgede 12 dönümlük alana lisanslı depoculuk yatırımı yapacağını, ilçe tarım müdürlüğü yeni binasının dışında, 85 dönümlük alana da tarım işleme merkezleri kurulacağını müjdeledi. “Gemlik Belediyesi tarımın ve çiftçimizin yanındadır. Gemlik Zeytini bu yatırımlarla hak ettiği değere kavuşacaktır” diyen Refik Yılmaz, Ziraat Odası yeni binasının hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Yılmaz, önümüzdeki hafta içinde de Cumhuriyet Mahallesi yeni Sağlık Ocağının temellerini atacaklarını sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık’ta Tarım A.Ş.’nin kuruluşundan bahsederek, Büyükşehir ve Gemlik Belediyesinin ziraatçının yanında olduğunu kaydetti. Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Gemlik’in Refik Yılmaz’ın Belediye Başkanlığında kabuk değiştirip, gelişip, güzelleştiğini belirterek, Toplu Konut Hamlesine övgü yağdırdı. Birkan, her türlü bürokratik engele rağmen yatırımlarını sürdüren Refik Yılmaz’ı tebrik ederek, Gemlik’in bir iki yıl içinde çok daha gelişip, güzelleşeceğini söyledi. Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’da, Gemlik’in hem sanayi kenti olduğunu hem de marka değeri olan Zeytin ile birlikte önemli bir tarım kenti olduğunu belirtti. Zeytin üreticilerine de seslenen İsmail Aydın, devletin lisanslı depoculuk, ambalajlama, paketleme yatırımlarına yüzde 65 oranında hibe kradi verdiğini anımsatarak, Gemliklilerin de başvurmalarını istedi. Gemlik Zeytininin marka değerinin elde tutulması gerektiğine işaret eden İsmail Aydın, devletin, yerel yönetimlerin tarıma yönelik destek ve yatırımlarından faydalanılması gerektiğini savundu. Gemlik’e yönelik yatırımlardan da bahseden Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Hamidiye ve Kumla Göletlerinin açılışlarının yıl içinde yapılacağını, Şükriye, Çol Gölü, Katırlı ve Muratoba Göletlerinin de yıl içinde ihale edileceğini kaydetti. Gemlik’in deprem riski gerçeğine de değinen İsmail Aydın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bürokratları ile olan sorunların da Bakanlık yetkilileriyle birlikte aşılmaya başlandığının müjdesini verdi.

İlçe Müftü vekili Muharrem Dutar’ın duasının ardından, butona basılarak, ilk harç konuldu.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

casibom giriş