ÖZDİLEK İMAM HATİP’E EĞİTİM HAMLESİ

Gemlik Belediyesi öncülüğünde hayırsever işadamı Hüseyin Özdilek tarafından yaptırılan ve yaklaşık iki yıl önce hizmete giren Özdilek Aynur Cevdet Mayruk Kız İmam Hatip Lisesi, Kütüphane ve Fen Laboratuvarına da kavuştu. Gemlik Belediyesinin katkıları ve Okul Aile Birliği yönetiminin çabalarıyla gerçekleşen Kütüphane ve Laboratuvar açılışı yoğun ilgi gördü.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Milli Eğitim Şube Müdürü Burhan İnan’ın yanı sıra Ak Parti İlçe Başkan Vekili Yaşar İslam’da açılış töreninde yer aldılar. Okul Müdürü Muharrem Nazlı, hem okulun yapılmasında, hem de kütüphane ile laboratuvarın oluşumunda önemli katkılar sunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a teşekkür etti. Muharrem Nazlı, kütüphanenin ilk etapta bin 625 kitapla hizmete girdiğini bildirdi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, eğitim ve öğretime, çocuklara ve gençliğe yönelik hizmet ve yatırımların devam edeceğini ifade ederek, her okula spor salonu kazandırma projelerinin de devam ettiğini müjdeledi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Özdilek Aynur Cevdet Mayruk Kız İmam Hatip Lisesinin de çağdaş eğitime geçiş süreçlerini başarıyla tamamlamasının mutluluğunu yaşadığını açıkladı. Kaymakam Gürbüz Karakuş’ta Türkiye ile batı ülkeleri arasındaki okuma alışkanlığı ve sevgisi konusunda çarpıcı örnekler vererek, Almanya’da bir kişinin yılda ortalama 27 kitap okuduğunu, Türkiye’de ise 6 kişinin yılda bir kitap okuduğunu vurguladı. Japon Atasözlerinden örnekler vererek konuşmasını sürdüren Gürbüz Karakuş, “Kitap okuyun, araştırın, çok çalışın ve hayatı okuyun” diye konuştu. Kaymakam Gürbüz Karakuş, Fen Laboratuvarı ve Kütüphanenin açılmasında büyük emek veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a plaket takdim etti.

Kütüphane ve Fen Laboratuvarı protokol üyeleri tarafından açıldı. Fen Laboratuvarında da öğrenciler çalışmaları hakkında Kaymakam Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’a bilgiler verdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

casibom giriş