Çiftlikbank’ta kilit isim Gemlikli iddiası

Sosyal medya hesabında Gemlik’li yazıyor iddiası
Uruguay’da Mehmet Aydın’la bağlantılı olan Türk vatandaşı Osman Nail Kaya’nın, sosyal medyadaki memleket bilgisi Gemlik olarak yer alıyor.

Çiftlikbank’ta kilit isim Gemlikli iddiası

Çiftlik Bank soruşturmasının baş faili CEO Mehmet Aydın’ın Uruguay bağlantısı olduğu iddia edilen Osman Naim Kaya’nın Gemlik’li olduğu iddia edildi.

Uruguay kaynaklarına dayandırılan habere göre Tutuklandığı belirtiliyor
Mehmet Aydın’ın Uruguay bağlantısı olduğu iddia edilen Osman Naim Kaya’nın Uruguay makamları tarafından tutuklandığı ortaya çıktı. Osman Naim Kaya Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Çiftlik Bank soruşturması kapsamında haklarında Kırmızı Bülten talep ettiği 6 kişi arasındaydı.

TÜRKİYE İADE TALEBİNDE BULUNDU
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, dün yaptığı açıklamadfa“Çiftlik Bank olayında, iade ve kırmızı bülten süreçleri başlatılmıştır, konu savcılarımız ve Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir” ifadesini kullanmıştı. Yüksek kâr payı vaadi ile 77 bin 843 kişiden 511.7 milyon TL toplayan Çiftlik Bank’ın sahibi Mehmet Aydın, toplanan paranın 398.3 milyon lirasını üyelere dağıttı. Söz konusu paranın 113.4 milyon lirası ise Aydın’ın Kıbrıs’taki şirketi ile eşi ve yakınlarının hesaplarına aktarıldı.

KAYA KAYNAKÇILIK YAPIYORDU
Uruguay kaynakları Osman Naim Kaya’nın Bursa’dan 2006 yılında kaynak işi yapmak için Uruguay’a geldiğini sonrasında da dev bir servet edindiğini yazarken; Uruguay’daki Trump Tower’da 100 bin dolara bir inşaat şirketi kurduğu iddia ediliyor. Kaya’nın kendine ait bir jeti bulunuyor.
AYDIN’IN MAL VARLIĞI KAYA’NIN ÜZERİNDE

Aydın’ın Uruguay’daki mal varlığını Kaya’nın üzerine yaptığı ve Türkiye’den kaçırılan paralarla ilgili kilit isim olduğu iddia ediliyor. Uruguay’da Montevideo bölgesinde görüntülenen Ferrari ile ilgili araştırmaya çıkan polis, 2006’dan bu yana Kaya’nın servetindeki anormal yükselişe dikkat çekmişti.
Uruguay makamlarıyla temasa geçilerek Kaya’nın iadesi talep edildi.

KİLİT İSİM
Kaya, Mehmet Aydın’ın Uruguay bağlantılarını sağlayan kişi olarak biliniyor.
İnternet sitelerine urugay’daki kaynaklar Mehmet Aydın’ın kullandığı ve görüntüleri basına yansıyan Ferrari de Osman Naim Kaya’nın üzerine kayıtlı. Aydın’ın Uruguay’daki mal varlığını Kaya’nın üzerine yaptığı ve Türkiye’den kaçırılan paralarla ilgili kilit isim olduğu iddia ediliyor. Uruguay makamlarıyla temasa geçilerek Kaya’nın iadesi talep edildi.

Beyaz Ferrari Osman Nail Kaya’ya ait
Uruguay’ın en etkili yayın organlarından El Observador’da yer alan iddialara göre bir mahalle sakini Mehmet Aydın’ın çevresine “Ferrari babamın hediyesi” demesine rağmen aslında aracı bir Türk’e ait şirketten 640.000 dolara kendisi satın aldı.
Gazete, İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak Mehmet Aydın’ın ülkeyi terk ettiğini yazdı. Bu arada Aydın’la bağlantılı Türk vatandaşının Osman Nail Kaya olduğu, otomobil ve yatını onun üzerine tescil ettirdiği ileri sürüldü.

 

Sigara içebilmek için özel jet
Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Aydın ile Türkiye’ye özel bir uçakla seyahat ettiği öne sürülen Osman Naim Kaya’nın sosyal medyada bir jette çekilmiş fotoğrafları dikkat çekti. İddiaya göre Mehmet Aydın’ın, şu an tutuklu olan eşi Sıla Aydın uçakta sigara içmek istedi ve bu nedenle özel uçak kiralandı. Uçakta Kaya da vardı.

’30 BİN LİRA ALDIM İDDİASI’

Osman K.’nin açıklamasına göre, Mehmet Aydın 17 Mayıs tarihinde ilk kez Uruguay’a gitti. İddiasına göre, Osman K. İle Facebook üzerinde iletişime geçen Aydın, yabancı dil bilmediğini söyleyerek kendisi adına bazı işleri halletmesini talep etti. Osman K., aralık ayına kadar süren iş ilişkisi içinde Mehmet Aydın’dan kendisine 30 bin dolar para geldiğini aktardı. Osman K., Mehmet Aydın adına yaptıklarının çevirmenliği de içerdiğini savundu.

Uruguay’ın’ın tercümanı: Osman Nail Kayada Mehmet Aydın’la bağlantılı olan Türk vatandaşı Osman Nail Kaya’nın, sosyal medyadaki memleket bilgisi Gemlik olarak yer alıyor. İddiaya göre ilk kez Mayıs 2017’de Uruguay’a giden Mehmet Aydın, çiftlik kurmak için Kaya ile iletişime geçti.
Kaya, Aydın’la yaptığı işlerden, çevirmenlik dahil 30.000 dolar para kazandı. Aydın, malikâne, yat ve Ferrari’yi Kaya üzerine yaptırdı. Yatı 9000 dolara bir başkasına kiraladı.

osman nail kaya çiftlik bank uruguay

Sosyal medya hesabında Gemlik’li yazıyor iddiası
Uruguay’da Mehmet Aydın’la bağlantılı olan Türk vatandaşı Osman Nail Kaya’nın, sosyal medyadaki memleket bilgisi Gemlik olarak yer alıyor. İddiaya göre ilk kez Mayıs 2017’de Uruguay’a giden Mehmet Aydın, çiftlik kurmak için Kaya ile iletişime geçti.

Osman K.'nin Facebook hesabında paylaştığı fotoğraf...
Osman K.’nin Facebook hesabında paylaştığı fotoğraf…

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=nHKJClw0hQM[/embedyt]

Hürriyet Gazetesi Osman K. İle konuştu
Hürriyet Haber sitesinde yayınlanan habere göre hürriyet kaynakları Kaya ile iletişime geçti habere göre, Hürriyet’in ulaştığı kaynaklar, Mehmet Aydın’ın daha önce tahmin edildiği gibi Uruguay’ı 3 ay önce değil 1 hafta önce terk ettiğini öne sürdü. Mehmet Aydın’ın ya Arjantin’de saklandığını ya da Uruguay’ın gümrük kontrollerinin bulunmadığı Brezilya sınırından ülkeden kaçtığını ihtimaller arasında.

İşte o Haber,
Osman Naim Kaya, daha önce Hürriyet’e konuşarak Mehmet Aydın’dan yüklü miktarda para ve mülk aldığı yönündeki iddiaları yalanlamıştı. Aydın’ın Uruguay’da yetiştirdikleri hayvanları Türkiye’ye götüreceklerini söyleyerek kendisiyle iletişime geçtiğini iddia eden Kaya, Türkiye’ye yaptığı ziyaretlerde bazı çiftlikleri bizzat gezdiğini ve kendi tabiriyle Türkiye’de ’10 numara’ işleyen bir sistem gördüğünü söyledi.

Osman Naim Kaya, Facebook’ta paylaştığı fotoğrafta’Türkiye’ye özel jetle seyahati için ‘kendi öz sermayemizle parasını ödeyip geziyoruz özel uçaklarla’ ifadesini kullanmıştı. Daha sonra Hürriyet’e fotoğrafla ilgili konuşan Kaya, özel uçağın parasının Mehmet Aydın tarafından karşılandığını söylemişti.

‘BEN EŞEKLİK ETTİM’
Daha önce Mehmet Aydın ile temasları hakkında, ‘Bir eşeklik ettim” ifadesi kullanan Osman Naim Kaya, kendisinin de Türkiye’deki on binlerce kişi gibi Mehmet Aydın’a aldanan biri olduğunu iddia etmişti. Aydın, “Uruguay’a geldikten sonra Mehmet Aydın’ı Gemlik’teki tanıdıklarıma sordurdum, hiçbirinden olumsuz bir yanıt almadım” dedi.

KOMŞULAR ‘UYUŞTURUCU PARASI’ SANDI
Mahalle sakinlerinin ilk etapta, Türk iş adamının servetindeki büyük artışın sebebinin ‘uyuşturucu ticareti’ olduğu yönünde dedikodular yaptığı öğrenildi. Bir anda serveti artan Kaya’nın 10 sene önce gittiği Uruguay’da inşaatlarda ‘lehim’ işleri yaptığı öğrenildi.

Osman K.’nın Ferrari 406 Spider model aracının ünlendiği Malvin Norte bölgesi ile Mehmet Aydın’ın bir süre yaşadığı apart otel arasında çok kısa bir mesafe bulunuyor. Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın Uruguay’a geldikten sonra inşaat sektörüne girdiği iddia ediliyor.

ADLİ MERCİLER: PARANIN KÖKENİ ARAŞTIRILIYOR
Montevideo’nun farklı mahallerinde dolaşan beyaz Ferrari Uruguay’da adli mercilerin dikkatini çekerken, Antilavado Sekreteryası Başkanı Daniel Espinosa, “Paranın kökeni araştırılıyor” açıklaması yapmıştı.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Jy9jo3U0bLQ[/embedyt]

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

casibom giriş