Mecliste MHP’den Sosyal Konut Tepkisi

Mecliste MHP’den Sosyal Konut Tepkisi

Gemlik Belediye Meclisi Haziran Ay’ı ilk toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Gemlik’i ziyaret etmesinden dolayı Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, başkan yardımcıları ve Ak Parti Grubunun sonradan dahil olduğu meclis birleşimi, Meclis Başkanvekili Emir Birgün tarafından açıldı.

Grupların tamamlanmadığından gündem dışı konuşmalar sonraki meclise bırakıldı. Gündem maddelerinde ilk olarak Yeni Devlet Hastanesinin ulaşımının kolaylaşması bağlamında, derenin sağ ve solunun gidiş ve dönüş yolu olarak ayrılması ile ilgili 14.05.2019 tarihli raporu görüşüldü. Konu ile alakalı söz alan Mahmut Solaksubaşı ”Gemlik’te trafik genel anlamda sorun teşkil ediyor. Görüşmeler yapılacak ve uzmanlar değerlendirecekse, Gemlik’in geneli ile alakalı da değerlendirme yapması uygun olacaktır” dedi.

Umurbey Mahallesi’nde 3 dönem Başkanlık yapan merhum Pars Dönmez’in ve Eski Belediye Başkanı Mete Okay isminin uygun görülecek bir cadde veya sokağa verilmesi ile ilgili 14.05.2019 tarihli raporu görüşüldü. İsmi olmayan sokaklara verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Osman Durdu’dan Sosyal Konut Tepkisi

Gemlik’in kentsel dönüşümü ile alakalı üç yıl önceden gelen rapor ile alakalı görüşmede söz alan MHP Meclis Üyesi Osman Durdu; ”Sosyal Konutların yapımı ve satışı ile alakalı yetki, Büyükşehir’den konutlar yapıldıktan sonra mı alınmış? Ya Büyükşehir yetkiyi geri alsa ne olur? Gemlik’in öz kaynakları ile yapılan yatırım Büyükşehir’e mi kalacak? Gitmiş, kafasına göre konut yapmış, Gemlik’in paralarını harcamışlar. Kime sordun da yaptın?” dedi.

Sertaslan; satılan konutların paraları nerede?

Ak Parti Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu ise, Gemlik’te faydalı işlerde ortak çalışma yapabileceklerinin altını çizere, bölgede 360 konutun bittiğini dile getirdi. Konu ile alakalı söz alan Belediye Başkanı Sertaslan ise; ”360 bitmiş konut var. 360 civarı da satılan konut var. Bunların paraları nerede? Bu konutların savunabilecek yeri yok” dedi.

Meclisin Haziran ayı ikinci oturumu Cuma günü yapılacak.

Gemlik Haber

Gemlik Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

casibom giriş