Sineklere karşı kökten çözüm

Sineklere karşı kökten çözüm

Artan hava sıcaklıkları ile ortaya çıkan haşereler henüz larva halindeyken ilaçlanıyor.

Özellikle sulak alanlarda görülmeye başlayan ve kronit adı verilen küçük zararsız sineklere karşı topyekun mücadele başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Ekipleri, Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün belirlediği noktalarda derinlemesine ilaçlama yaparak Gemliklileri rahatsız edecek haşerelere karşı baştan ilaçlama yapıyor.

Bu kapsamda Karsak deresinde hem karada hem suda gidebilen amfibik araçlar ile çalışmaya başlayan ilaçlama ekipleri, dere dibinde biriken kronit larvalarını demir sopalarla dağıttıktan sonra yüzeye çıkan birikintileri ilaçladı. Gerek bitkilere gerekse insan ve sokak hayvanlarına zarar vermeyen ve sadece haşereleri hedefleyen ilaçlama sonrasında küçük sineklerin ortaya çıkmasının engellenmesi hedefleniyor.

Son günlerde ilaçlamaya yönelik taleplerin arttığını belirten belediye ekipleri, Gemlik ve Bursa Büyükşehir belediyelerinin çalışmalara devam ettiğini, vatandaşların ihtiyaç duyulan yerlerde belediyeyi arayarak ilaçlama talep edebileceğini dile getirdiler.

Gemlik Haber

Gemlik Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

casibom giriş