Gemlik’te 30 Ağustos coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Gemlik’te tüm gün süren programlarda coşkuyla kutlandı.

Anadolu’nun düşman işgalinden kurtulduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü, Gemlik’te pek çok programla coşkuyla kutlandı.

Sabah gerçekleşen çelenk sunma törenine Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ, İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Yüce, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Resmi programın ardından siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakarak Atatürk ve tüm şehitlerin manevi huzuruna çıktılar. Resmi kutlamalar kaymakamlık makamındaki kabul ile devam etti.

Kortej yürüyüşü ise 20.00’de başladı. Yürüyüşe CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan ve Erkan Aydın da katıldı. Bando takımı, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı gibi sevilen marşları çalarken Gemlikliler Türk bayrakları ile Atatürk stadından İskele Meydanı’na yürüdüler. Korteji Gemlikli sanatçılardan oluşan Grup Pikap karşıladı. Yaklaşık bir saat süren programın ardından Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, alanı dolduran binlerce kişiye selamlama konuşması gerçekleştirdi.

“30 Ağustos’u takvimde bir günden ibaret görmemeliyiz” diyen Başkan Sertaslan “30 Ağustos’ta 16 kez yıkılan bizler, 17 kez bir kez daha kurulduk. Küllerimizden doğduk. Her doğum kan ve gözyaşıyla olur. Bu gün bayram ama aynı zamanda ibret alalım, bir kez daha aynı acıları yaşamayalım diye bayram olarak kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir kez daha ayağa kalktık. Ne ezan okunurdu ne de isimlerimiz aynı olurdu. Bizi ayırdılar, fitneye muhatap ettiler. Bunun zararını gördük ama küllerimizden yeniden doğduk. Ne zaman bir olduk, tek yumruk olduk, ayağa kalktık. Sizi ayırmaya, ötekileştirmeye çalışanlara fırsat vermeyin.”

Başkan Sertaslan’dan sonra sahneye çıkan Merve Özbey, yaklaşık iki saat süren konser boyunca sevilen şarkılarını söyleyerek alanı dolduran on binlerce kişiye keyifli dakikalar yaşattı. Tüm Gemliklilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Merve Özbey, parça aralarında seslendirdiği milli marşlarla Zafer Bayramı coşkusunu zirveye taşıdı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

casibom giriş