Gemlik’te telefon mağazası hırsızları yakalandı

Gemlik’te telefon mağazası hırsızları yakalandı

Gemlik’te meydana gelen hırsızlık olayı güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi.

Gemlik’te gece karanlığını fırsat bilen dükkan farelerinin son adresi Çarşı Meydanı’nda bulunan bir iletişim mağazası oldu.

Alınan bilgiye göre, 16 NRG … plakalı araçla Gemlik ilçesine gelen 4 maskeli şahıs, gece geç saatlerde Çarşı Meydanı’ndaki iletişim mağazasını gözlerine kestirdi. Saat 05:00 sıralarında bahse konu işyeri önüne gelen yüzleri maskeli, ellerinde eldiven ve ayaklarına galoş giyerek iz bırakmamaya çalışan şahıslar, araçla yanlarında getirdikleri beton blokla işyeri camını kırarak içeri girdiler.  1 dakika gibi kısa bir süre içinde işyerinde bulunan ve piyasa değeri yaklaşık 35 bin TL olan 15 cep telefonunu, 1 adet akıllı saati ve kasada bulunan yaklaşık 900 TL nakit parayı alarak, geldikleri araçla kısa sürede kayıplara karıştılar. Olay sonrası  alarma geçen Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. İlk iş olarak araç plakasından yola çıkan polis ekipleri, plakanın Bursa Orhangazi ilçesinde park halinde bulunan benzer özellikteki bir araçtan çalındığını tespit etmesi üzerine çalışmalarını derinleştirdi. Burada  beyaz renkli aracın asıl plakasının yapılan yüzlerce kamera ve Plaka Tanıma Sistemi(PTS) incelemesinin ardından 41 ABD … olduğu ve İzmit’te faaliyet gösteren bir araç kiralama şirketi tarafından O.A. isimli şahıs adına kiralık olduğunu  tespit edildi.

Bu tespit üzerine  çalışmalar O.A. isimli şahıs üzerinde yoğunlaştı. Şahısla ilgili yapılan çalışmada çevre illerle de iletişime geçilerek benzer olayların olduğunun anlaşılması üzerine, diğer illerden gelen bilgileri de değerlendiren İlçe Emniyet ekipleri, yaptığı çalışmalar sonucu olayı gerçekleştiren şahısların O.A, Y.A, T.K ve kimliği henüz tespit edilemeyen bir şahıs olmak üzere 4 şahıs tarafından gerçekleştirdiği ve bu şahısların çevre illerde de benzer suçlar işlediği, şahısların aynı araçla İstanbul’da  bulunduklarının tespit edildi. Bunun üzerine vakit geçirmeden İstanbul ekipleri ile iletişime geçen İlçe Emniyet görevlileri, yapılan koordineli çalışma neticesinde şahıslardan O.A ile T.K’yı yanlarında bulunan iki kadınla birlikte kıskıvrak yakalattı.

Şahısların Emniyet’teki işlemleri sürerken olaya karışan diğer iki şahsın yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Gemlik Haber

Gemlik Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

casibom giriş