Yılmaz; ‘’Horon da bizim, halay da bizim, zılgıt da bizim’’

 

Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali, Gemlik İskele Meydanında (Demokrasi Meydanı) başladı.

Festivalin açılışına Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, dernek başkanları, kurum ve STK temsilcileri katıldı. Stantların açılış töreni sonrasında, protokol üyeleri dernek çadırlarını sırayla gezdi. Zaman zaman da, yöresel oyunlara dâhil oldular.

Yılmaz; ‘’Horon da bizim, halay da bizim, zılgıt da bizim’’

Açılış programında konuşma yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Gemlik’in zenginliklerini, güzelliklerini ve kültürel farklılıkların birlik olmakta ne kadar etkili olduğunu gün yüzüne çıkarak hemşeri dernekleri şenliğimiz, bu yılda önemli bir katılımla gerçekleşiyor. Dernek başkanlarımıza, dernek yönetimlerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Gemlik’in ve Türkiye’nin gücü, farklılıklara rağmen kardeşçe yaşamamızdan geçer. Horon da bizim, halay da bizim, zılgıt da bizim. Bizim ayrışmamızı umanlara, en güzel cevap da bu tarz etkinliklerdir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında Gemlik Giresunlular Derneği, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim armağan etti. Yılmaz anlamlı hediyeye teşekkür ederken; ‘’uğruna çok sayıda şehit verdiğimiz bayrağımız, ve Kuran-ı Kerim en anlamlı hediye oldu’’ dedi.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise kültürel etkinliklerin ve yöresel derneklerin öneminin altını çizerek, farklılıkları birlikte yaşayarak, daha anlamlı hale getirmenin ülke için önemli olduğunu belirtti.

‘’Açılışta renkli kare’’

Açılışta protokolün önünde küçük bir çocuğun köpekle oynaması izleyicilerin dikkatlerinden kaçmadı. Çocuğun sempatik tavırları ise festivale katılan protokolün ve izleyicilerin ilgi odağı oldu.

Açılış konuşmalarının ardından Gemlik’te doğu büyüyen ve yaşamaya devam eden sanatçı Ahmet Gültekin’in konseri ve havai fişek gösterisi ile etkinlik devam etti. Konser sonrasında da Giresunlular Derneği sahne aldı.

Diğer fotoğraflar için tıklayın..

Diğer Fotoğraflar için

http://<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGemlikTV%2Fposts%2F621462451377471&width=500″ width=”500″ height=”651″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true”></iframe>

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

casibom giriş