AK Parti’de Kongre Süreci Başladı
Ak Parti’de İl Başkanı Ayhan Salman’ın göreve başlamasının ardından, ertelenen ilçe kongreleri Büyükşehir Belediye Başkanının koltuğa oturması ile birlikte ilçe kongreleri takvimi de başlamış oldu. Bursa da ilçe kongrelerinin Aralık ortasında kadar tamamlanacağı kaydedilirken, kongreler için düğmeye basıldı.
Gemlik’te Açıklama Yok
Gemlik’te Mevcut İlçe Başkanı Zafer Işık’ın aday olmayacağını belirtmesi sonrasında farklı isimler ortaya atılırken, şu ana kadar resmi olarak adaylığını açıklayan olmadı. Kongre süreci ile alakalı il başkanlığı ve genel merkez tarafından Aralık ortasında tamamlanması kararı, ilçe başkanlığı adayları için liste oluşturmaya yönelik yeterli süre olup olmayacağı üzerinde duruluyor.
Gemlik’te sürecin ve adayların önümüzdeki hafta netleşmesi beklenirken, bir önceki dönemde olduğu gibi yine üç adayın belirlenerek genel merkeze çağrılacağı mı, yoksa normal kongre sürecinin mi yürütüleceği henüz açıklanmadı.