Ali Kütük’lü Öğrencilerden Çevre Bilinci Kampanyası

Ali Kütük’lü Öğrencilerden Çevre Bilinci Kampanyası

Gemlik Ali Kütük Ortaokulu öğrencileri Dünya Çevre Günü kapsamında çöp toplama etkinliği düzenledi. Yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrenciler bando eşliğinde Engelsiz Kafe önünden başlayıp Kayıkhane’ye kadar çöpleri toplayarak çevre bilinci konusunda da büyüklerine örnek oldular.

Çöp toplama etkinliğine Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, İlçe  Milli Eğitim yetkilileri, Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk ve çok sayıda öğrenci ile velileri katıldı.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında konuşan Ali Kütük Ortaokulu 7 – E sınıfı öğrencisi Yağmur Kaya, “Bugün okulumuz olarak çevreyi temizlemeye çalıştık. Bence güzel bir etkinlikti, dünyamız git gide insanlar tarafından kirletilmekle beraber yaşanmaz bir hale geliyor. Bunun için biz de etkinlik düzenledik. Gemlik halkı ve tüm dünya inşallah bu duyarlılığa ortak olur. Çevremizi daha az kirleterek daha mutlu yarınlara kavuşuruz” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise Ali Kütük Ortaokulu’nun çevre bilinci ve duyarlılığı için öğrencileri tebrik ederken, tüm vatandaşlara da örnek olması gerektiğini ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere emanet ettiği bu ülkede, gençlerin böyle duyarlılık göstermesinin de sevindirici olduğunu belirten Başkan Sertaslan, çevre duyarlılığının Gemlik’ten başlayarak öncelikle Bursa’ya ardından Türkiye’ye ve en sonunda da dünyaya yayılmasının önemine vurgu yaptı.

Çevre etkinliği öğrencilerin çöpleri toplayarak Kayıkhane’ye gelmesiyle sona erdi.

Gemlik Haber

Gemlik Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

casibom giriş