MKS MARMARA KİMYA’DAN GEMLİK KAMUOYUNA DUYURU

MKS MARMARA KİMYA SANAYİİ AŞ’DEN GEMLİK KAMUOYUNA DUYURU
MKS Marmara olarak proseslerimizin temel gereksinimi olan soğutma ihtiyacının yeni koşullara göre karşılanması amacıyla hazırlanan yatırım projemiz hakkında son günlerde ortaya atılan asılsız ve dayanaksız iddialar üzerine açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Öncelikle ifade etmeliyiz ki projemiz kapsamında denizden alınacak su, soğutma amacıyla kullanılacak ve hiçbir kimyasal ile temas etmeden tamamen yönetmeliklere uygun şekilde deşarj edilecektir. Bu sistem tüm Dünya’da ve Türkiye’de yıllardır yaygın şekilde kullanılmakta, Dünya’da miktarı gittikçe eksilen tatlı su kullanımını azalttığı ve enerji tasarrufu sağladığı için çevreci bir uygulama olarak kabul görmektedir. Projemizin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ÇED olumlu kararı, proje onayı ve imar planı teklif onayı verilmiştir. Dört yılı aşan bu onay süreçlerin her birinde Bakanlık ilgili kurum ve kuruluşlara görüş sorarak farklı uzmanlık alanlarında projenin değerlendirilmesini sağlamış ve bu görüşler doğrultusunda proje uygunluğunu onaylamıştır.

Projemize ilişkin ortaya atılan en önemli iddia, Gemlik Körfezinin 1-2 ºC ısıtılacağına dair söylem olup, bu iddianın bilimsel hiçbir temeli yoktur. İddia edilen bu değerlerle Gemlik Körfezinde bulunan devasa su kütlesinin 1-2 ºC ısıtılması mümkün değildir.

Diğer taraftan geçtiğimiz yıl Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj problemi ile firmamızı ilişkilendirmek de doğru bir yaklaşım değildir. Yapılan bilimsel araştırmalar müsilajın temel sebebinin azot ve fosfor kaynaklı evsel atıklar olduğunu göstermiştir. Ayrıca, liman güvenlik kameralarımızla o tarihlerde yapılan kayıtlarda, sahillimizde müsilaja rastlanmamıştır. Üstelik, o dönem tüm sanayi kuruluşları gibi firmamız da denetimlere tabi olmuş ve alınan tüm numunelerin yönetmelik sınır değerlerine uygun olduğu tespit edilmiştir.

Bir diğer iddia ise projenin çok kısa sürede kabul edildiğine yönelik olup bu iddia da gerçeği yansıtmamaktadır. Projemizin İmar Planı Teklifi Nisan-2019’dan bu yana detaylı şekilde incelenmektedir. Bu süreçte Marmara Denizinin Özel Çevre Koruma Alanı ilan edilmesi nedeniyle onay makamı aynı Bakanlığın Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü olarak değiştirilmiştir. Projenin gündeme geldiği günden bu yana kamuoyuna yansıyan her türlü eleştiri ve itiraz Bakanlık tarafından tekraren incelenmiş, normal şartlar altında daha kısa sürede sonuçlanacak bu projenin onay süreci dört yılı aşmıştır.

Bu vesileyle 1976 yılından bu yana kimya sanayiinde faaliyet göstermekte olan kuruluşumuz MKS Marmara Entegre Kimya Sanayi A.Ş.’nin, yüksek ve temiz teknoloji ile üretimini yaptığı kimyasallarda, Türkiye ve de İtalya ile Hindistan arasında kalan coğrafyadaki tek üreticisi olduğunu bir kez daha bilginize sunmak isteriz. Firmamız bugün yüksek ihracat kapasitesi ile “Organik Kimyasal” dalında son on yıldır ihracat birincilik ödülünü kazanmıştır.

MKS Marmara Entegre Kimya Sanayi A.Ş.’nin üretim ve yatırım faaliyetleri, tüm kimya sektöründe olduğu gibi T.C Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere, 11 ayrı bakanlık tarafından yürütülen 248 yönetmelik ile denetlenmektedir. Diğer taraftan Yetkilendirilmiş Yükümlülük Statüsü (YYS), SEVESO ve SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK gibi ulusal ve uluslararası pek çok güncel disiplinlere uyum sağlayarak ve de bunların gerektirdiği denetimleri de alarak modern ve şeffaf bir organizasyon olarak faaliyet göstermektedir.

Bu kazanımlar sayesinde firmamız, özellikle ABD ve AB ülkeleri ağırlıklı olmak üzere Dünya’nın pek çok ülkesine ihracat yapmakta, kalite ve hizmet yönünden sürdürülebilir, önemli bir tedarikçi olarak yeni kapasite artırımları planlamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
MKS MARMARA ENTEGRE KİMYA SANAYİ A.Ş.
MKS MARMARA KİMYA SANAYİİ AŞ'DEN GEMLİK KAMUOYUNA DUYURU
MKS MARMARA KİMYA SANAYİİ AŞ’DEN GEMLİK KAMUOYUNA DUYURU

Gemlik Haber

Gemlik Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

casibom giriş